Pagina's

dinsdag 6 november 2012

Captive in the Dark - C.J. Roberts


Serie: The Dark Duet #1
Jaar van uitgave: 2011
Vertaald: Niet vertaald in het Nederlands

Caleb is een man met alleen oog voor wraak. Gekidnapt als een kleine jongen en verkocht in de slaverij door een op macht beluste man, denkt Caleb aan niets anders dan genoegdoening. 12 jaar lang heeft hij zich ophoog gewerkt in de wereld van seks slaven, zoekend naar die ene man die voor zijn verleden verantwoordelijk is. Uiteindelijk is de man verantwoordelijk voor zijn lijden op het toneel verschenen met een nieuwe identiteit, maar niet met een nieuw karakter. Als Caleb dicht bij hem wil komen om toe te slaan, moet hij de juist hetgene worden wat hij haat. Hij moet een ontzettend mooi meisje kidnappen en trainen in wat hij eens was.

18 jarig Olivia Ruiz wordt wakker op een vreemde plek. Ze is geblinddoekt en vastgebonden, en er is alleen een mannelijke stem om haar welkom te heten. Zijn naam is Caleb, maar hij eist dat zij hem ‘Master’ noemt. Olivia is jong, mooi en naief. Hoewel ze bang is voor de sterke, sadistische en arrogante man, wie haar gevangen houdt, kan ze niet haar sterke en donkere aantrekkingskracht voor hem weerstaan. 

Ik lees eigenlijk nooit Eritoca, maar toen ik las waar dit boek over ging was ik gelijk geintrigeerd en besloot ik het boek te lezen. Het verhaal is ontzettend goed en sterk verontrustend. Het is geen makkelijk boek om te lezen. Het verhaal neemt je mee in de wereld van de seksslaverij, in de wereld van Caleb en Olivia en het laat je niet meer los. Dagen nadat ik het boek had gelezen, dacht ik er nog steeds over na en daarom is dit boek zo ontzettend goed! De hoofdkarakter is Olivia, zij heeft een verdrietig achtergrond verhaal waaruit eigenlijk blijkt dat ze gewoon wil dat haar moeder trots op haar is. Je leert hoe ver zij wil gaan om haar moeder een plezier te doen, maar je leert ook hoe zij omgaat met haar gevangenschap en met Caleb. Je leest hoe zij zich steeds meer aangetrokken tot hem voelt. De andere karakter is Caleb, je leest ook over zijn gedachtes en gevoelens en hij is degeene die Olivia gevangen houdt. Eigenlijk zou je hem moeten haten, hij is sadistisch en gewoon een ontzettende klootzak. Maar.. we leren veel over zijn gevoelens en zijn achtergrond en langzaameraan ga je hem sympathiek vinden en snap je waarom Olivia tot hem is aangetrokken. Het wordt steeds lastiger om hem te zien als de arrogante rotzak die hij eigenlijk is. Snap je waarom het verhaal zo ontzettend verontrustend is? Ik bedoel, hoe kan ik van zo’n verhaal houden, terwijl het aan de andere kant zo ontzettend donker is? Het is dan ook ontzettend lastig om hier een review over te schrijven. Het verhaal hield me gewoon vast en heeft mij nooit meer los gelaten, ik moest gewoon meer weten en ik raad dit boek dan ook met heel mijn hart aan! Ik kijk erg uit naar het tweede deel, Seduced in the Dark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten